blijf op de hoogte

Vakantie & Corona


We gaan op vakantie in coronatijd

De veiligheid en gezondheid van onze klanten staat bij ons uiteraard voorop. Wij houden de informatie omtrent het coronavirus (COVID-19) dan ook nauwlettend in de gaten zodat wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen en informeren. Wanneer je een reis geboekt hebt bij één van onze reisadviseurs dan kun je voor advies, informatie en vragen m.b.t. omboeken of annuleren contact opnemen met deze reisadviseur. 

De kleuren

Is het reisadvies voor je bestemming code geel? Goed nieuws! Dan gaat je vakantie door. Liever nog niet op vakantie? Vraag je reisadviseur of je kunt omboeken. Annuleren is alleen mogelijk volgens de voorwaarden.

Is het reisadvies voor je bestemming code oranje én vertrek je binnen twee weken? Dan kun je veelal kosteloos omboeken of annuleren in overleg met de reisuitvoerder. Je persoonlijke reisadviseur kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Is het reisadvies voor je bestemming code oranje én vertrek je pas later deze zomer? Dan wordt je reis (nog) niet kosteloos geannuleerd. De kans is groot dat het reisadvies nog wordt aangepast en dat je reis dus door kan gaan. Je reisadviseur houdt je op de hoogte.

Let op! Bovengenoemde richtlijnen kunnen afwijken. De voorwaarden kunnen per reisuitvoerder verschillen. Vraag altijd jouw persoonlijke reisadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden die van toepassing zijn op uw specifieke situatie. Bij het aanpassen van het reisadvies houdt het Ministerie van Buitenlandse Zaken vooral rekening met gezondheidsrisico’s en dus niet met het feit dat bezienswaardigheden en openbare gelegenheden nog beperkt geopend zijn. Helaas kun je hier wel mee te maken krijgen tijdens een vakantie. Neem voor informatie contact op met je reisadviseur. 
​​​​​​​


Gezondheidsmaatregelen
​​​​​​​

Welke gezondheidsmaatregelen gelden er op mijn vakantiebestemming? Je kunt weer op vakantie naar 'gele' bestemmingen, d.w.z. bestemmingen waarnaar men ook voor vakantie heen kan. Voor het reizen naar deze bestemmingen moet de reiziger wel rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen. Hoeronder noemen we ze.
​​​​​​​

Rondreis Planner

Gezondheidsverklaring
Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaring meenemen. Het betreft een eenvoudige gezondheidsverklaring die je van tevoren kunt downloaden, invullen en mee kunt nemen naar de luchthaven. Hiervoor is geen dokterverklaring o.i.d. nodig.

Mondkapje
Het is verplicht om zowel op de luchthaven als tijdens het boarden en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Bij sommige maatschappijen krijg je een mondkapje, maar bij andere niet. Zorg er dus voor dat je deze (voor de heen- en de terugreis) bij de hand heeft, want in een uiterste geval kan dit vluchtweigering betekenen.

PCR-test
Voor enkele landen is het verplicht een zgn. COVID PCR-test met een negatief resultaat te overleggen. De voorwaarden hiervoor kunnen per land iets verschillen.
Check op nederlandwereldwijd.nl/; let op: dit kan dagelijks veranderen!

Je kunt ervan op aan dat bij alle reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen de veiligheid en gezondheid van hun reizigers voorop staat. Daarbij moet u o.a. denken aan:

De vlucht Contactloos inchecken en boarden Mondkapje verplicht Lucht wordt gefilterd Speciale training voor staff en crew

De transfer De transfer is gedesinfecteerd Mondkapje volgens lokale regels

Het verblijf Lokale vertegenwoordiging via Whatsapp, Skype of telefoon. Verhoogde frequentie van schoonmaak en desinfectie gedurende uw verblijf Fysieke afstand voor staff en gasten, ook in het zwembad  Extra hygiënemaatregelen bij restaurants, bijv. bediening aan tafel i.p.v lopend buffet. 

​​​​​​​Check voor u vertrekt altijd de lokale regels op de website van Buitenlandse Zaken TIP: download de Reisapp van Buitenlandse Zaken

Rondreis maken

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes